Edustus, Keskinenalue 2.divisioona

NMKY - Rovaniemen NMKY  65 - 59

Kampus-halli

Joni Pohjonen oli Namikan tehokkain

Namika Kokkola otti avausvoiton koriksen II-divisioonan ottelussaan kaimaseurasta Rovaniemen NMKY:stä pistein 65-59 Kampushallissa pelatussa ottelussa. Puoliajalla tilanne oli tasan 27-27.

Rovaniemi tuli otteluun kovalla sykkeellä ja Miska Kujalan erehtymätön heittopeli vei vierailijat hetkessä 7-2 johtoon. Joni Pohjosen hyvien heittojen ansiosta kotijoukkue kuitenkin nousi ensimmäisen jakson lopussa pisteen johtoon.

Toinen jakso meni pisteellä vierailijoille ja tauolle mentiin tasatuloksessa.

Toisella puoliajalle tuli sisuuntunut lappilaisjoukkue. Hetkessä taululla oli lähes kymmenen pisteen ero. Kotijoukkue sinnitteli kuitenkin iskuetäisyydellä.

Ottelu ratkaistiin viimeisellä jaksolla, joka alkoi Rovaniemen johtaessa kolmella pisteellä. Tiivis paikkapuolustus vaikeutti vieraiden heittoja ja nopeista hyökkäyksistä juostiin helppoja koreja. Viimeisen jakson hahmo oli kotijoukkueen Joni Häggblom joka kolmosellaan, kahdella loistavalla ajollaan ja kahdella onnistuneella vapaaheitollaan varmisti voiton kotijoukkueelle. Ottelun namkilainen oli kuitenkin kotijoukkueen Joni Pohjonen, joka teki ottelussa 20 pistettä ottaen 14 levypalloa.

” Loppu oli huikea. Saatiin vastustajan heitot kauas korilta ja noukittiin levypallot. Loppuun säästetyt aikalisät antoivat meille mahdollisuuden saada pallo vastustajan päätyyn. Pelattiin loppu taktisesti hyvin. Ossi Karjalaisen ja Joni Häggblomin peli oli erittäin hyvää Joni Pohjosen taatun panoksen lisäksi, jos pitää joukkueesta jotain nostaa ylös. Ensimmäinen voitto jo kolmannessa ottelussa on hyvä saavutus nuorelta joukkueelta, toteaa valmentaja Timo Virolainen.