Minipojille avaustappio
Julkaistu: 23.11.2019 00.00

Kokkolan NMKY - Oulun NMKY 51 - 44 (14-6, 11-18, 10-6, 16-14)

Otto 14, Aarne 11, Elmo 6, Aapo 4, Akseli, 4, Perttu 4, Waltteri 4, Mikael 2, Sasu 2

Namikan minipojat pääsivät nauttimaan ensimmäisen kerran yhteisestä bussikyydistä, kun matkattiin vierasturnaukseen Muurameen. Päivän ensimmäisessa ottelussa vastaan asettui Oulun NMKY, jota vastaan oltiin jo pelattu kauden avausottelu Oulussa. Ottelu lähti käyntiin Kokkolan komennossa, mutta samalla huomattiin Ynnin pelaamisen olevan selvästi terävämpää kuin vajaa kuukausi sitten. Toisella jaksolla oululaiset ottivatkin ottelutapahtumien hallinnan itselleen ja puoliajalle mentiin Kokkolan yhden pisteen johdossa 25-24. Puoliajalla kopista pyrittiin hakemaan parempaa pelifiilistä ja joukkuepelaamista kahdelle viimeiselle neljännekselle. Ottelu jatkui tasaisena loppuun asti, mutta Namika sai Oton johdolla aikaiseksi pari hyvää runia ja voitto Kokkolaan.

Äänekosken Huima - Kokkolan NMKY 57 - 43 (22-12, 9-12, 14-10, 12-9)

Sasu 20, Aarne 10, Waltteri 8, Akseli 3, Otto 2

Heti ensimmäisen ottelun perään päästiin pelaamaan Äänekosken Huimaa vastaan, jonka tiedettiin olevan hyvä mittari Kokkolan poikien taitotasolle. Namikalle tuttuun tyyliin haluttiin painostaa palloa koko kentällä ja pyrittiin vaikeuttamaan vastustajan pelaamista. Huima sai kuitenkin tiukasta painostuksesta huolimatta pidettyä ensimmäisellä neljänneksellä oman pelinsä rauhallisena ja karkasi kymmenen pisteen karkumatkalle. Pallollisen painostus ja Sasun onnistumiset hyökkäyspäässä nostivat Namikan toisella jaksolla aivan Huiman tuntumaan. Toisella puoliskolla ero kävi lähimmillään neljässä pisteessä, mutta Huiman high post hyökkäykselle ei Kokkolan penkiltä löydetty lääkkeitä. Ottelun ratkaisuhetkillä Huiman sentteripelaaja oli Namikalle liian iso ja taitava pysäytettäväksi. Hienoa pelaamista! Syyskausi saadaan päätökseen kahden viikon päästä Vaasassa, missä Namikalla on ottelut Salamaa ja Kauhajoen Karhua vastaan.