Mineille kaksi voittoa Oulusta
Julkaistu: 04.11.2019 00.00

Syyskuun puolivälistä asti on saanut valmentaja keksiä erilaisia vastauksia ja selityksiä kysymykseen "Milloin eka peli on?" No nyt se sitten oli ja oli samalla toinenkin, kun Namikan minipojat tekivät turnausmatkan Tuiran koululle Ouluun. Ylilatautuminen päätettiin kääntää eduksi yliaggressiivisella puolustustaktiikalla, mikä osoittautuikin oivaksi valinnaksi. Ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue Oulun NMKY saatiin ahdistettua vaikeisiin heittopaikkoihin ja lukuisiin pallonmenetyksiin ja vierailijat olivatkin puoliajalla turvallisesti lähes 30 pisteen johtoasemassa. Ottelun jälkimmäiselle puoliskolle joukkue sai samat taktiset ohjeet, mutta ilman valmentajan sivurajalla suorittamaa jalkatyötä Ynni voitti toisen puoliajan. Lopputulos oli kuitenkin selvästi Kokkolalle 27 - 52 (2-18, 5-18, 11-6, 9-10) ja korisukkaa kuluttivat Aarne 16, Sasu 10, Akseli 6, Mikael 6, Elmo 6, Otto 6 ja Waltteri 2 pisteen verran.

Heti perään saatiin pelata turnauksen toinen ottelu, jossa vastustajaksi asettui Vaasan Salama. Samalla tavalla toisessakin pelissä pyrittiin tekemään vastustajan tekeminen mahdollsimman hankalaksi ja pitää oma pelaaminen yksinkertaisena ja suoraviivaisena. Taas saatiin hieno alku ja mukava noin kymmenen pisteen karkumatka. Vaasalaiset pystyivät kuitenkin hienosti pitämään huolta pallosta ja saivat puolustettua hyvin oman korinsa läheisyyden. Namikan peli muuttui väkinäiseksi eikä vapaista paikoista saatu palloa koriin ja puoliajalla koppiin mentiin Salaman yhden pisteen johdossa. Kopissa muisteltiin vielä kerran päivän teema läpi ja oltiin valmiina kahteen viimeiseen erään. Puolustus pysyi tarpeeksi hyvänä loppuun asti, vaikka väsymys ja kahden puurtajan viidennet virheet aiheuttivat omat ongelmansa. Väsymys näkyi ehkä eniten hyökkäyspään hätäisinä ratkaisuina ja vaasalaiset karkasivat jo kuuden pisteen johtoon. Jostain pojat kuitenkin löysivät vielä lisää energiaa ja parille viimeiselle minuutille myös tarvittavaa rauhallisuutta hyökkäyspäähän. Viimeisellä minuutilla Sasu heitti Namikan pisteen päähän ja seuraavassa hyökkäyksessä Aarne pääsi livahtamaan takaovesta korintekoon Akselin oivasta syötöstä. Salama sai vielä hyökkäysvuoron, mutta ei saanut rakennettua hyvää korintekopaikkaa. Namikalaiset taistelivat levypallon sekä sekunteja kellosta ja yhden Salaman virheen ja Namikan päätyrajan jälkeen lopputulos Kokkolalle 31 - 32 (8-14, 14-7, 6-3, 3-8). Trillerissä Namikalle tekivät Sasu 8, Otto 6, Aarne 5, Mikael 5, Waltteri 4, Elmo 2 ja Akseli 2 pistettä. Viikon päästä jatketaan kotiturnauksella Lapuaa ja Muuramea vastaan. Huh huh...