Mikropoikien I sarjan kotiturnaus
16.2.2020 22:35 Uutiset / Mikropojat 10-11

Viivalta voittoon!

Namikan mikropojat olivat I sarjan turnausjärjestäjän vuorossa, kun Torkinmäen koululla vierailivat Jyväskylän HoNsUn Red ja White joukkueet sekä Vaasan Salama. Kotijoukkue oli edellisessä turnauksessa voittanut Muuramen, mutta hävinnyt Salamalle ja Karhulle, joten lopputurnausta ajatellen kotiturnauksen peleissä oli jo vähän panosta. Jännitystä lisäsi myös se, että ensimmäisen turnauksen tehopelaaja lepäili kotona kuumeisena.

Kokkolan NMKY - HoNsU Red 43 - 42 (7-3, 10-6, 13-13, 10-18, 3-2)

Jesper 17, Atte 12, Aatu 4, Eeli 3, Rony 3, Joona 2, Nuutti 2

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue sai vastaansa HoNsUn Punaiset, jotka olivat namikalaisille täysin uusi tuttavuus. Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tasaisen rauhallisella pelaamisella eikä pallo halunnut mennä kummassakaan päässä korirenkaan läpi. Pisteiden tekemisen nihkeys jatkui koko ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen ollessa hieman onnekkaampi, joten puoliaikakahveja juotiin Namikan kahdeksan pisteen johtoasemassa. Kolmannelle jaksolle HoNsU nosti selvästi oman pelinsä tempoa, johon Kokkola pystyi kuitenkin vastaamaan eikä piste-ero muuttunut ennen viimeistä kasia. Vierailijat tiivistivät vaihtorulettiaan ja saivat aikaiseksi hurjan loppukirin, jonka ansiosta menivät pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pisteen johtoon. Atte naulasi seuraavassa hyökkäyksessä heiton sukkana sisään kolmen pisteen kaaren takaa, josta toki ei vielä kolmea pistettä saakkaan. HoNsU kuittasi tämän välittömästi omalla korillaan ja siirtyi taas pisteen johtoon, jonka Jesper sai tasoitettua yhdellä vapaaheitollaan. Jyväskyläläisten tehomies vei vieraat seuraavassa hyökkäyksessä kuitenkin taas takaisin kiinni ottelun voittoon eron ollessa nyt kaksi pistettä. Jesper pääsi uudestaan viivalle ja upotti paineen alla molemmat vaparit sisään. Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus yrittää voittoa varsinaisella peliajalla, mutta tällä kertaa voittoheitot kolisivat rautoihin ja siirryttiin kolmen minuutin jatkoajalle. Tiukassa tilanteessa jokainen onnistuminen oli tärkeä ja vierailijat onnistuivat tekemään lisäajan ensimmäisen korin. Jesper pääsi kuintenkin kaventamaan vaapaheittoviivalta eron yhteen pisteeseen. Seitsemän sekuntia ennen jatkoajan loppua HoNsUn hyökkäyksen jälkeen Jesperiä rikottiin pallontavoittelutilanteessa ja taas käveltiin joukkuevirheiden vuoksi viivalle. Jesper heitti toistamiseen paineen alla kylmähermoisesti molemmat vapaaheitot sukan läpi ja Namikan pisteen johtoon. Vieraat saivat vielä heiton kohti koria, mutta tällä kertaa heitto jäi vajaaksi ja pisteet jatkoajan jälkeen kotijoukkeelle. NAMIKA! Ottelussa heitettiin muuten poikkeuksellisen paljon ja poikkeuksellisen hyvällä prosentilla vapaaheitot, Namikan vaparit olivat 17/24 ja HoNsUlla vastaavasti 10/17.


Kokkolalaisittan kahdessa väliottelussa Vaasan Salama otti mittaa molemmista HoNsUn joukkueista. Ensin Salama iski Valkoiset virrattomiksi ja otti helpon 30 pisteen voiton. Toisessa pelissä vasta jatkoaikatappiosta toipunut HoNsU Red yritti vastustaa tappiotonta sarjajohtajaa. Vaasalaisten veri ei nytkään näyttänyt vapisevan, vaikka HoNsUn Punaiset roikkuivatkin pelissä mukana. Kuten Namikaakin vastaan niin nytkin jyväskyläläiset saivat lopussa aikaiseksi hurjan loppurutistuksen ja taas mentiin jatkoajalle. Ja toisellekkin, jolla Salama joutui lopulta taipumaan HoNsUlle kahdella pisteellä.

HoNsU White - Kokkolan NMKY 26 - 58 (6-18, 6-14, 3-12, 11-14)

Nuutti 12, Atte 9, Eeli 9, Aatu 8, Jesper 8, Rony 8, Joona 4

Turnauksen viimeinen ottelu pelattin kotijoukkueen ja HoNsUn Valkoisten välillä. Namika pelasi viihdyttävän tasaisesti joukkueena, mikä näkyy hienosti myös pisteiden tasaisena jakautumisena. Nuutin, Eelin, Aatun ja Ronyn onnistumiset hyökkäyspäässä olivat nyt erityisen mukavaa katsottavaa. Mielenkiintoista olisi muuten tietää paljonko Eeli ja Joona veivät päivän peleissä levypalloja, jotka ovat joukkueelle tärkeitä suorituksia. Sarjataulukko näyttää nyt mukavan tasaiselta...   
Lisää uutisia
Mikropojat 10-11
«  Syyskuu   »
Kategoriat