Mikropojat puhtaalla pelillä sarjakärjessä
Julkaistu: 10.11.2019 00.00

Keskisen Alueen Pohjanmaan lohkon ensimmäinen sarjakierros saatiin päätökseen Kauhajoen ammattikoululla isänpäivän aattona. Namikalla oli pelit turnausisännän eli Karhun joukkueita vastaan. Kokkola oli matkassa vajaalla pojistolla sairastelujen vuoksi, mutta myös kotijoukkueen rosterissa ja scouttipapereissa oli eroavaisuuksia. Ensimmäiseen otteluun saatiin terävä startti ja puoliajalla Karhun kakkonen oli jo turvallisen tuntuisesti 14 pisteen takana. Pitkän tauon jälkeen ottelu kuitenkin enemmän kuin tasoittui ja kotijoukkue voittikin kaksi viimeistä erää. Ottelun ratkaisuhetkillä Noah teki ainoan korinsa tärkeään paikkaan läpi kentän kuljetuksella ja naulasi heiton vaparin tuntumasta sisään. Atte puolusti ja taisteli taas hienosti ja tällä kertaa ihan kirjaimellisesti hampaat veressä. Myös Nuutin puolustus ja korit sekä Eelin levypallot ja korin alta nostetut pisteet olivat tärkeitä ottelun lopputuloksen kannalta. Karhu II - KoNMKY 37 - 44 (14 - 27) ja Namikan pisteet Aatu 12, Eeli 10, Nuutti 10, Otso 6, Atte 4 ja Noah 2 pistettä.

Ennen Namikan toista ottelua Vaasan Salama pelasi oman toisen ottelunsa Karhua vastaan. Koppipalaverissa sovittiin, että pitkällä tauolla vedettäisiin 110% teholla erilaisia hippa- ja muita leikkejä ympäri ammattikoulua. Kerrankin tehtiin juuri niin kuin oli sovittu. Salama muuten voitti turnauksessa molemmat ottelunsa Karhua vastaan.

Toiseen peliin oltiin siis lämmitelty tehokkaasti, joten no hätä. Ottelu alkoi tasaisena ja korisukka heilui vuorotellen molemmissa kenttäpäädyissä. Karhulla oli aavistuksen parempi ote kenttätapahtumiin ja pitikin puoliajalla yhden pisteen johtoasemaa. Aatun "Smitty" liikkeelle ei löytynyt tälläkään kertaa pysäyttäjää ja toisessa pelissä nylonit nyrjähtelivät jatkuvasti Aatun laittaessa palloa ilmaan. Näytti kuitenkin siltä, että Karhu karkasi jo ottelun voittoon eron ollessa isoimmillan jo yhdeksän pistettä. Onneksi meilläkin oli oma Otso, joka tällä kertaa näytti esimerkkiä loistavasta taistelusta puolustuksessa ja onnistui hienosti myös hyökkäyspäässä. Toisen pelin tulos Karhu - KoNMKY 49 - 53 (29 - 28) ja vieraille Aatu 26, Otso 16, Eeli 6, Nuutti 3 ja Atte 2 pistettä. Toinen sarjakierros aloitetaan muutaman viikon päästä Vaasassa ja vastassa samaiset Karhun joukkueet...