Minipojat kakkossarjan kakkosia
Julkaistu: 29.04.2019 00.00

Kokkolan NMKY - Jämsän Koripeikot 58 - 28 (29 - 12)

Minipoikien Keskisen alueen II divisioonan lopputurnauksen ensimmäisessä välierässä kotijoukkue Kokkolan Namika sai vastaansa Koripeikot Jämsästä. Ensimmäisten minuuttien aikana ottelun tärkeys ja tuntematon vastustaja aiheuttivat selvästi pientä hermostuneisuutta kotijoukkueen otteissa. Keskisuomalaiset tekivätkin ottelun avauspisteet, jonka jälkeen ottelun hallinta siirtyi kuitenkin nopeasti namikalaisten haltuun Akselin kovan and one suorituksen jälkeen. Kokkolan puolustus oli tässä pelissä koko kauden parasta joukkue- ja yksilötasolla eikä yksikään Peikkojen kuudesta ensimmäisen puoliajan pelitilannekorista tullut helpolla. Hyökkäyspäässä Waltterin lukuisat levypallot ja Sasun hyvä heittopeli olivat ekalla puoliskolla tärkeässä osassa. Kahdella viimeisellä neljänneksellä joukkuepuolustusta ei saatu pysymään aivan samalla tasolla, mutta valonnopeudella juokseva Mikael jaksoi pitää liikettä yllä ja toimi puolustuksen lukkona. Aarnen vasuri viimeisteli koreja tasaisesti läpi ottelun ja Jakke murjoi väkisin palloa sukkaan varsinkin päätösneljänneksellä. Lopulta välierä päättyi Namikan helppoon voittoon ja valmistautuminen loppuotteluun voitiin aloittaa. Kokkolan pisteet: Jakke 20, Sasu 15, Aarne 14, Akseli 5 ja Waltteri 4 pistettä.

Toisessa välierässä Oulun NMKY kaatoi Muuramen Urheilijat lukemin 44 - 34, joten pronssimitalit ratkottiin Keski-Suomen joukkueiden välillä. Himmeimmät mitalit pakattiin Muuramen poikien pelikasseihin, sillä Koripeikot taipuivat pronssiottelussa lopputuloksen ollessa 37 - 26 MUille.

Kokkolan NMKY - Oulun NMKY, Black 33 - 53 (16 - 27)

Loppuottelu pelattiin siis toisilleen tuttujen Namikoiden kesken. Ynni oli joutunut taipumaan kevään sarjapeleissä kaksi kertaa kokkolalaisille, joten aistittavissa oli pelottavia helpon voiton tunnelmia. Ennen ottelua yritettiin karistaa nämä ajatukset sivuun ja ohjata keskittyminen mahdollisimman hyvään omaan suorittamiseen. Valmentaja valitsi taktiikaksi aggressiivisen pallon painostamisen puolustuksessa, mutta tämä kääntyikin kotijoukkuetta vastaan. Oululaiset olivat valmiina pelaamaan finaalin arvoisesti ja periaatteessa heidät pakotettiin ajamaan korille eikä Kokkolan apupuolustus toiminut. Ensimmäisen minuutin jälkeisellä aikalisälläkään ei saatu muutosta ongelmaan ja Oulun NMKY vei ensimmäisen jakson murhaavasti 2 - 15. Toiselle neljännekselle pelitapaa muutettiiin selvästi passiivisemmaksi ja onnistumiset puolustuksessa johtivat onnistumisiin myös hyökkäyspäässä. Ottelu oli kuitenkin ratkennut jo ensimmäisen neljänneksen aikana eikä Kokkolan NMKY pystynyt enää todellisuudessa uhkaamaan oululaisia, vaikka piste-ero kävikin alle kymmenessä pisteessä. Keskisen alueen minipoikien II divarin mestaruus siis Oulun NMKY:lle ja hopeamitalit Kokkolan NMKY:lle. Kokkolalaisten pisteet finaalissa: Sasu 19, Akseli 8, Waltteri 4 ja Jakke 2 pistettä.