Viisikon voittoisa visiitti Jyväskylään
Julkaistu: 31.01.2021 00.00

La 30.1 Mikrotytöt matkasivat Jyväskylään kevätkauden ensimmäisiin sarjapeleihin. Aamuvarhain Kokkolasta lähtenyt viisikko saapui talviseen Jyväskylään juuri ennen ensimmäisen pelin alkua ja vastaan asettui tuttu porukka Lapualta Kobrien valkoiset, jotka syyskaudella pesivät tytöt Vaasan turnauksessa. Onneksi tytöt olivat valmiita heti aloitushypystä, kun valmentajat vielä ravistelivat jaloistaan ajon aikana tullutta tunnottomuutta. Aloitusvihellyksen jälkeen peli oli jo kutakuinkin pelattu, sillä Kokkolan piinkova puolustus ja armoton hyökkäyspään viimeistely oli tällä kertaa liikaa Kobrille. Puoliajalla valmentajat joutuvatkin tyttöjä vähän toppuutteleen, että jaksettaisiin heti perään pelattava HoNsU matsi. Ekan pelin pisteet Aava 34, Ellen 13, Olivia 4, Aada, 2 ja Helli 2 pistettä lopputuloksen ollessa 55 - 10.

Pienen evästauon jälkeen lähdettiin HoNsU:n kimppuun. Muistissa oli vielä edellinen kiivas kamppailu Kokkolassa, jonka Kokkolan tytöt voittivat silloin kymmenellä pisteellä. Aloitushypystä Jyväskyläläiset karkasivat heti korintekoon ja valmennuksen mieleen tulikin Kokkolan tiukka taistelu. Kokkolan tytöt kiristivät kuitenkin heti perään puolustusta ja nopeiden hyökkäyksien avulla menivät turvallisen tuntuiseen johtoon. Puoliajalla peli olikin sitten taputeltu 26 - 6 Kokkolalle. Vaikka peli olikin selvä, pelasivat tytöt pelin kunnialla loppuun saakka ja lopputulos oli tälläkin kertaa mykistävä 55 - 12 kokkolalaisille. Aava 30, Olivia 8, Aada 8, Ellen 6 ja Helli 3 pistettä.

Päällimmäisenä peleistä jäi mieleen Aavan tehoilut, Olivian ja Aadan omat piste-ennätykset ja mahtavat levypallorohmuilut sekä Ellenin ja Hellin onnistumiset puolustuksessa. Kokonaisuudessaan tytöt pelasivat uransa parhaat pelit, nopeat hyökkäykset onnistuivat ja niistä viimeisteltiin häikäisevällä prosentilla. Syöttöjä jaeltiin normaalia ennemmän ja kaikki jaksoivat puolustaa ja apu oli aina paikalla. Näillä eväillä ja pienellä lisätreenillä onkin hyvä lähteä kolmen viikon päästä pidettävään kotiturnaukseen, jossa vastaan asettuvat ViVe ja uusi tuttavuus Säyri