Namikalle murskasi Kouvot Pohjosen jäähyväisottelussa
Julkaistu: 11.02.2017 00.00

Namika Kokkola lähetti Kouvolan Kouvot tappio niskassaan pitkälle kotimatkalle lukemin 92-66 (53-35). Namikan toinen voitto Kouvoista oli selvempi kuin vieraissa otettu kolmen pisteen voitto. Vastuu jakaantui tasaisemmin ja jokaisella viisikolla Namika pystyi haastamaan Kouvot sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

Ottelun merkittävyyttä lisäsi se että Namikan kaikki kaikessa Joni Pohjonen pelasi viimeisen kotiottelunsa Namikan paidassa. Joni Pohjonen siirtyy 1.3. Äänekoken Huiman edustusjoukkueen riveihin auttamaan Huimaa kohti miesten 1.Divisioonaa. Joni pelaa kuitenkin vielä Namikan riveissä vierasottelun sarjaa puhtaalla peliä johtavaa Honsua vastaan.

- Jonin lähteminen on tietenkin kova menetys joukkueelle, mutta hyvä askel Joni uralla. Turvalliseen ympäristöön ja hyvään Juha Stenin valminnukseen siirtyminen on Jonin uran kannalta tärkeä steppi jota haluan olla tukemassa, toteaa Namikan valmentaja Timo Virolainen.

Tulevaa kautta ajatellen Jonin minuutit on muitten jaettavissa ja se on avaa mahdollisuuksia uusille ratkaisijoille, jatkaa Virolainen.

Kouvot ottelun alkutahdit murskajaisille loivat Pohjosen lisäksi Tuomas Virolainen 5 pisteellä ja ja Olli Kallioinen kahdella kolmosellaan. Ottelu jatkui Namikan komennossa ja puoliajalle mentiin Namikan jo 53-35 johdossa Pohjosen jatkaessa vahvoja otteitaan.

Kasperi Häkkisen vahva panos molemmissa päissä 19/11 oli voiton takuu. Vain Kolmas jakso peltattiin tasatahdissa. Viimeisen jakson Namika voitti lukemin 23-15. Kouvojen pasra oli tututtuun tapaan Niki Ahola, joka on rutinoitunut Kouvojen reservijoukkueessa miesten divarissa. Nikin tehot 17/14.