Vaasasta kaksi voittoa B-tyttöjen sarjassa.
Julkaistu: 17.02.2017 00.00

Namibia Girls Kokkolan c-tytöt ottivat helpon voiton B-tyttöjen aluesarjassa Vaasan Salamasta koriluvuin 66-25 (37-9). Ottelu oli taputeltu jo ensimmäisen jakson jälkeen kun Namikan johto oli 23-5.

Toinen ottelu Namika Girls Kokkolan osalta alkoi suurissa vaikeuksissa. Yli-ikäisten ja voimakkaampien pelaajien liikkuva paikkapuolustus oli myrkkyä nuorelle Namikan joukkueelle. Kuula voitti kaikki levypalloy molemmissa päissä. Pahimmillaan 17 pisteen Kuulan johto saatiin puoliajalle lähdettäessä kuistettua 11 pisteeseen.

Tauolla taktiikkaa muuttanut ja sisuuntunut nuori joukkue osoitti vahvuutensa. Aktiivinen pelaajavartiointi hyydytti vanhemmat ja fyysisesti viisikin vuotta vanhemmat Kuulalaiset pallon menetyksiin ja huonoihin ratkaisuihin. Kun vielä tuomaripari Mika Koivumäki/Ahti Vallivuori oli kokjo ajan pelissä mukana ei fysiikalla voitettu taitoa. Hilla Kallioisen viimeistely, Venla Kujalan levypallopeli lähes ylipääsemätöntä vastustajaa vastaan sekä Emilia Vörlinin ja Senni Virolaisen ratkaisevat vapaaheitot toivat 36-12 voiton toisella puoliajalla sekä ottelussa 53-39.

- Siis huikea pulustuksen voitto. Pitkään valmentaneena ihmettelen tyttöjen omaksumaa taktiikan vaihtoa ja sen toteuttamista. Koko viisikon puolustus oli mahtavinta mitä olen nähnyt , toteaa joukkueen valmentaja Timo Virolainen.