Mikrot jatkaa tappioitta
Julkaistu: 28.11.2017 00.00

Ensimmäiseen kotiturnaukseen oli helpompi valmistautua, koska oltiin jo kaksi ottelua pelattu ja tiedettiin suunnilleen mitä odottaa. Samalla toki aavisteltiin, että ensimmäisen ottelun vastustaja ei tule olemaan helppo. Sivusilmällä oltiin edellisessä turnauksessa ihailtu Vaasan terävää pelaamista. Salamana vieralijat iskivätkin eikä kotijoukkue pystynyt kunnolla vastaamaan vastustajan vauhtiin. Varsinkin levypalloissa Salama oli huomattavan paljon nopeammin kiinni. Hiljalleen Namikan pojat pääsivät kovempaan peliin mukaan ja ottelu tasottui, mutta puoliajalle mentiin vaasalaisten neljän pisteen johdossa. Tauolla painotettiin puolustuksen ja levypallojen tärkeyttä ja toivottiin mahdollisimman nopeaa hyökkäyksiin lähtöä. Kotijoukkue sai kolmannen jakson alkuun heti onnistumisia, jonka kautta puolustus alkoi toimimaan loistavasti. Levypallojakin alkoi jäämään Namikan hyppysiin, kun ymmärettiin vain mennä kovaa ne ottamaan. Akseli oli toisen puoliajan taistelun ykkösmies ja jossain vaiheessa näyttikin, että kentällä oli enemmän kuin yksi Akseli samaan aikaan. Lopulta ero venähti yli kymmenen pisteen lähinnä erittäin hyvän puolustuksen ja taistelun takia. Loppulukemat Namikalle 39 - 27 (8-12, 8-8, 10-4, 13-3), pisteitä tekivät Aarne 12, Jakke 12, Sasu 8, Akseli 5 ja Emil 2 pistettä.

Valmentaja kertoo joululahjatoiveistaan...

Toisessa ottelussa vastaan asteli edellisestä turnauksesta tuttu Kobrien Valkoinen joukkue. Ennen ottelua kovasti toivottiin pallon liikuttamista syöttelemällä, mutta kuten kokeneemmat pelaajat jo tietävät myös nuoremmat ovat nopeasti sisäistäneet ajatuksen "syöttö on riski". Toki hienoja ajoja Kobrien korille saatiin jatkuvalla tahdilla ja pisteitä viimeisteltiin paljon tehokkaammin kuin päivän ensimmäisessä pelissä. Parhaimmalla prosentilla ajonsa tällä kertaa viimeisteli Aarne ja olikin kotiturnauksen ykkönen ainakin pisteiden tekijänä. Eroa lapualaisiin tuli tasaisella tahdilla ja melkein kaikki pääsivät pisteiden makuun. Tällä kertaa voitto kotijoukkueelle lukemin 62 - 13 (16-4, 12-0, 18-6, 16-3) ja korisukkaa kuluttivat Aarne 16, Waltteri, Sasu ja Luka 10, Onni-Ilmari 6, Aatu 4 sekä Akseli, Viljami ja Emil 2 pisteellä.