Superhauska sunnuntai
Julkaistu: 25.11.2018 00.00

Superhauska sunnuntai

Kuka ikinä onkaan keksinyt nimityksen Supermikrot, niin eipä olisi oikeampaan voinut osua. Toki myös nanopojat voisi toimia, mutta sanan super voi liittää kaikkeen tämän ikäisten veijareiden toimintaan. Harjoituksissa ja pelikentällä tapahtuu superpaljon asioita, joita kaikkia ei yksikään valmentaja pysty analysoimaan ilman supervoimia. Tätä hauskuutta ja iloa saatiin kokea ottelujen muodossa Kokkolassa pitkästä aikaa Supermikrojen kauden avausturnauksessa. Pohjanmaan alueen koriksen superpaikkakuntien eli Kauhajoen ja Lapuan pienimmät olivat tulleet vieraaksemme jakamaan ihan oikeita sarjapisteitä. En tiedä ketä jännitti ennen ottelua eniten valmentajia, pelaajia, yleisöä vai kahvion pitäjiä, mutta kaikki onnistuivat superhienosti omissa jutuissaan.





Ennakkoon Namikan poikia huoletti se, että vastustajilla oli pelaajia paljon meitä enemmän. Asia todettiin kylläkin helpommaksi, kun kaikille selvisi, että kentällä kuitenkin kerrallaan olisi molemmilla joukkueilla saman verran pelaajia. Päänvaivaa etukäteen aiheutti myös se, että miten tietää ketä pitää puolustaa, koska eihän me tiedetä niiden nimiä. Tähän löydettiin ratkaisu siitä, että vastustajan pelaajat erottuivat toisistaan pelipaidoissa olevilla numeroilla. Taitaa toki pojilla olla vielä matematiikan tunnilla tekemistä numeroiden tunnistamisessa.




Päivän ottelujen aikana huomattiin, että valmentajat eivät olleetkaan huijanneet harjoituksissa. Pelikentän rajojen sisäpuolella todellakin piti pysyä, palloa ei näköjään saakkaan kuljettaa uudestaan, jos sen on kahteen käteen ottanut, palautussääntökin on ihan oikeasti olemassa ja olihan sillä tuomarilla kaikenlaista muutakin mainittavaa pelin tiimellyksessä. Tuomarin ja valmentajien opastuksella kaikki pelitilanteen saatiin hoidettua täysin oikean koripallo-ottelun mukaisella tavalla. Niinhän sitä sanotaan, että yksi ottelu opettaa enemmän kuin kymmenen harjoitusta.




Eikä tarvitse odottaa kauan, kun saadaan kokea tämä mahtavuus uudestaan. Samat joukkueet kohtaavat uudelleen jo viikon päästä Kauhajoella. Ennen tätä saadaan kuitenkin harjoitella uusia kuvioita tunnin verran eli kaikki on taas mahdollista. Ai niin, tässä ensimmäisessä turnauksessa me voitettiin toinen ottelu ja hävittiin toinen.





Seuran uusimmat

LASTEN- JA NUORTEN KORIPALLOSEURA KOKKOLASTA


All Rights Reserved. Copyright © 2022 YMCA Kokkola.